Pogoji poslovanja

Splošni pogoji localist.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2). S spletno trgovino localist.si upravlja podjetje Inštitut LOCALIST
Uporabnik se ne rabi registrirati, da bi opravil nakup, vendar mora izpolniti obrazec s svojimi podatki, da se lahko naročilo uspešno zaključi in sprovede naprej.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje localist.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med trgovino in kupcem.

Košarica in blagajna

Spletna stran nima košarice in blagajne, vse se opravi na ravni produkta (knjige).

Postopek nakupa

Postopek nakupa je enostaven in sicer, izpolnete vaše podatke, nato izberete način plačila (PayPal ali bančna kartica) in sledite navodilom. Celoten proces se izvede varno in na spletni strani. Ponudnik spletnega plačevanja je PayPal.

Dostava

Knjigo vam pošljemo v 1-2 delovnih dneh po prejemu vašega naročila. Ob sobotah , nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da jih vpišete pod opombe na dnu naročila. Informacije pa so možne tudi po e-pošti info@localist.si. Prodajamo in dostavljamo izključno na področju Republike Slovenije.

Dobavljivost izdelkov

V primeru, da naročenega blaga ni na zalogi, vas o tem obvestimo.

Informacija o cenah in DDV

Vse navedene cene za izdelke  so v evrih in ne vsebujejo DDV. Nismo davčni zavezanec. Cene so zagotovljene za dan naročila, cene se ne spreminjajo.

Obveščanje

Spletna trgovina localist.si vas bo po spletni pošti občasno obveščala o novostih in ostalih zanimivosti. Ne bo pa to prepogosto, saj ne želimo, da bi bilo naše obveščanje vsiljivo ali nadležno. Če ne želite prejemati novic o novih izdelkih, akcijah in podobnem nam pišite na info@localist.si in odstranili vas bomo iz mailing liste.

Reklamacije

V primeru, da ste prejeli paket poškodovan med transportom, le tega takoj reklamirajte Vašemu poštarju in nas obvestite na e-poštni naslov info@localist.si. V kolikor ste prejeli blago z napako, na lastne stroške pošljete izdelek z napako v roku 14 dni na naslov prodajalca. Če prodajalec ugotovi da je reklamacija upravičena, bo izdelek zamenjal ter ga na svoj strošek poslal kupcu. Če pa ugotovi, da je do napake na izdelku prišlo zaradi nepravilnega ravnanja kupca, bo prodajalec izdelek poslal nazaj kupcu na njegov račun.

Odstop od naročila

Kupec ima pravico, da nam v petnajstih dneh od prevzema blaga sporoči, da odstopa od naročila , ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bilo v roku oddano na pošti. Rok 15 dni začne teči naslednji dan po dnevu dobave blaga. Kupec mora v petnajstih dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago, nepoškodovano, ne-oprano, z etiketami in nalepkami in v nespremenjeni količini. Tudi če kupec v petnajstih dneh po prejemu, vrne blago, se šteje, da odstopa od naročila .

Rok veljavnosti ponudbe

Cene veljajo do objave novih cen v spletni trgovini.

Vračilo kupnine

Kupcu, ki odstopi od naročila vrnemo vsa opravljena plačila. Edini strošek pri odstopu od naročila je strošek vračila blaga. Denar vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v petnajstih dneh po prejemu sporočila o odstopu od naročila.

Vračilo blaga

Kupec s svojim z naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje! Kupec lahko odstopi od naročila v 15-ih dneh po prejemu blaga. V primeru, da ne moremo zagotoviti dobave blaga lahko tudi mi odstopimo od naročila. Kupca o tem obvestimo na elektronski naslov oziroma telefon. Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe (info@localist.si), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Strošek vračila blaga nosi kupec. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 15 dni od oddanega sporočila o odstopu od nakupa. Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, ne-oprano, z etiketami in nalepkami in v nespremenjeni količini. Vračilo plačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 15 dni po prejemu vrnjenega blaga.

Podatki na straneh

Vsebinske in druge napake na strani so možne in v kolikor bi zaradi njih prišlo do spora, ga bomo poizkušali rešiti sporazumno.

Veljavnost naročila

Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje! Kupec lahko odstopi od pogodbe v 15-ih dneh po prejemu blaga. V primeru, da ne moremo zagotoviti dobave blaga lahko odstopimo od naročila. Kupca o tem obvestimo na elektronski naslov oziroma telefon.

Odveza odgovornosti

Upravitelj spletne trgovine localist.si se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na straneh. Kljub temu, pa se lahko zgodi, da zaradi tiskarske napake pride do neskladja med ceno na spletni strani in veljavno ceno. V tem primeru vas bomo obvestili in težavo poskusili rešiti v korist potrošnika. Čeprav se localist.si trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno opozoriti, da so fotografije izdelkov le v eni od možnih barv, ostale pa lahko potrošnik izbere v spletni košarici. Prav tako je potisk na izdelkih na prikazni fotografiji izbran naključno (kar je navedeno v opisu izdelka).

Shranjevanje podatkov o nakupih

Podatki o nakupih so shranjeni na strežniku spletne trgovine. Kopije vaših nakupov lahko naročite po elektronski pošti info@localist.si.

Varstvo osebnih podatkov

Pri prodaji spoštujemo Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2)

Podjetje Inštitut LOCALIST potrebuje za korektno izpolnitev naročila nekatere vaše osebne podatke. Vse podatke bomo obdržali v tajnosti in jih nikoli ne bomo posredovali tretjim osebam.

Za potrebe poslovanja localist.si oziroma Inštitut LOCALIST zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek
  • naslov in kraj bivanja
  • naslov elektronske pošte oziroma uporabniško ime
  • telefonsko številko
  • geslo v kodirani obliki
  • kopije nakupov
Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki ne odgovarjamo. Kupec soglaša, da ga Inštitut LOCALIST kontaktira, razen v primeru, ko kupec slednjemu izrecno pisno nasprotuje. Družbi Pošta Slovenije posredujemo uporabnikov naslov in po potrebi telefonsko številko, vendar le za potrebo dostave artiklov.
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU