Rešitve za lokalne skupnosti

Na kakovost življenja v skupnosti, ne glede na njen obseg, pomembno vplivajo štirje dejavniki. Ponudba storitev in dobrin, priložnosti za zagon posla na lokalni ravni, priložnosti za zaposlitev in privlačne razmere, v katerih podjetja izven skupnosti ustvarijo delovna mesta za prebivalce v skupnosti.

Vpliv na razvoj lastne skupnosti ima predvsem posameznik sam, ključnega pomena pa je njegova pripravljenost na medsektorsko sodelovanje. Pri usmerjanju razvoja lokalne skupnosti zasledujemo predvsem težnjo skupnosti po izboljšanju gospodarskih razmer in naravno potrebo skupnosti po varnosti, socialni vključenosti posameznika ter željo po čim višji kakovosti bivanja nasploh. V inštitutu Localist sledimo prepričanju, da le sodelovanje lahko privede do sprememb, zato se sprememb v lokalnih skupnostih lotevamo s pomočjo vključujočega skupnostnega usmerjanja, s tujko Community Coaching.

Večina rešitev tako nastane po meri posamezne lokalne skupnosti, nekatere od njih pa so kot plod izkušenj zapisane in na voljo v naši Zakladnici rešitev.

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU